Bezoekersinformatie

Al jaren een begrip in het Noorden, de Hemelvaartsmarkt in Gieterveen. Met een ruim aanbod aan ambulante handel, horeca en vlomarkt één van de eerste serieuze grote markten van het jaar. Op zonnige dagen mogen wij meer dan 30.000 bezoekers ontvangen. Deze bezoekers kunnen genieten van een ruim opgezette markt met aan de Broek te Gieterveen de ambulante handel, voor nieuwwaar ben je hier aan het juiste adres. Op diverse andere locaties, zoals centraal in het dorp en rondom de molen de Eendracht vind je de vlomarkt.
Ook hebben wij in het eerste weekend van juli de jaarmarkt, een iets uitgeklede versie van de Hemelvaartsmarkt, maar daarom niet minder gezellig.

Tevens kun je een kijkje nemen op de mooiste plekken van Gieterveen, zoals het “Kleine Kerkje”, de “PKN Kerk” en molen “De Eendracht”. Wanneer je nog niet genoeg gewandeld hebt, kun je een rondje doen in ons natuurgebied.

Wanneer:
Hemelvaartsmarkt > 9 mei 2024, vanaf 10:00 uur tot 17:00 uur.
Jaarmarkt > 7 juli 2024, vanaf 10:00 uur tot 17:00 uur.

Waar:
Diverse delen van  Gieterveen. O.a. aan de Broek en in de kern van Gieterveen.

Kosten:
De entree van de markt is geheel kosteloos.

Aanrijroute:
Via elke toegangsweg naar Gieterveen word je omgeleid naar een parkeerterrein. Hier staan verkeersregelaars die je een parkeerplek aanbieden. Wees aardig voor de verkeersregelaars, dit zijn vrijwilligers, zonder hen geen markt. Ook hebben wij zeer ervaren verkeersregelaars bij de ingangswegen van Gieterveen. Wij hebben geen Hoofdstraat en bepaalde families vieren hun verjaardag niet op deze dag.

Parkeren:
Op diverse locaties rondom het dorp. Geen enkele locatie is echt ver lopen, het zijn de beste parkeeropties die Gieterveen biedt voor de markt.

Kosten parkeren:
De kosten voor het parkeren zijn € 2,00. Dit geld is bedoeld voor meerdere verenigingen/stichtingen/organisaties in Gieterveen, hiervan organiseren zij activiteiten voor jong en oud. De gehele dag staan zij vrijwillig te helpen.